HTML

Friss topikok

Előttünk a jövő, mögöttünk csak történelem van

2012.04.24. 18:07 Bátori Erzsébet

Bojte atya.png„Olyan igazszólók kellenek, akik valós vágyakat tudnak ébreszteni az emberekben, szárnyakat adó reményt adhatnak az iránt, amit a Jóisten mindannyiunk szívébe beleírt: a családunk, a szülőföldünk, a szép és a hasznos teremtő-, alkotómunka iránt” – halottuk Böjte Csabától az egyik prédikációjában.

Böjte Csaba nemeslelkűségéről Kárpát-medence-szerte ismert ferencesrendi szerzetes, a nemes elnevezést a megérdemli az általa kidolgozott programot miatt is, mely a Szent István terv címet viseli. Kézzelfogható, gyakorlati javaslatokat fogalmazott meg arról, hogyan segíthetjük szülőföldünk felemelkedését. Elképzelésében a munkát a népneveléssel kellene kezdeni, és a legfontosabb, hogy ne adjuk fel a küzdelmet. Programját saját élettapasztalatából vett példákkal illusztrálta.

Manapság, amikor Föld Napjáról emlékezünk meg, mi sem természetesebb, mint hogy a Kárpát-medencének a közös hazánknak jövőjét megálmodjuk, s megőrizzük, természeti kincseit. S ha Böjte Csaba kitűzte a Kárpát-medence gondviselését, mi sem tehetünk mást itt a Délvidéken, minthogy követjük példáját. Tovább>>

komment

Címkék: föld napja szent istván terv bátori erzsébet böjte atya kárpát-medence

A bejegyzés trackback címe:

https://melyszantas.blog.hu/api/trackback/id/tr774471158
süti beállítások módosítása